2025 yılında Beykoz’da yeni projeler planlayan Tahincioğlu Gayrimenkul, yeni yılda ilk olarak Nidapark Görele’yi erişilebilir konut konseptiyle satışa sunacak. Kendi bünyesinde sunduğu alternatif ödeme planlarıyla konut alıcısına avantajlar sunan şirket, yeni yılda da konuta erişimi kolaylaştırmak için tüm projelerinde kampanyalar düzenleyerek konut alıcısına yepyeni fırsatlar sunmayı planlıyor. Yüksek enflasyon ve artan maliyetlere rağmen, 2024’teki düşük seyreden talep nedeniyle konut fiyatlarının reel olarak hala düşük olduğuna dikkat çeken Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “2025 yılının konut alıcısına önemli fırsatlar sunacağına inanıyoruz. Tahminimiz, yılın ilk çeyreğinden sonra talepteki toparlanmayla birlikte konut fiyatlarında reel artış göreceğimiz yönünde. Konut yatırımcısı doğru zamanda harekete geçerse büyük fırsatlar elde edecektir” dedi.
65 yılı aşkın tecrübesi ve hayata geçirdiği prestijli projelerle gayrimenkul sektörünün gelişimine yön veren Tahincioğlu Gayrimenkul, 2025 yılında yepyeni projelere başlamayı hedefliyor. Beykoz’da yeni projeler planlayan şirket, yeni yılda ilk olarak ‘erişilebilir konut’ konseptiyle geliştirdiği Nidapark Görele’yi satışa sunacak. Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, 2024’ün hem gayrimenkul sektörü, hem Türkiye ekonomisi hem de global ekonomi açısından zorlu bir yıl olduğunu belirterek “Motivasyonumuzu sürekli yukarıda tutmamız gereken bir yılı geride bırakıyoruz. 2024’ün başında zor bir yıl yaşayacağımız tahminini dile getirmiş ve temkinli bir iyimserlik içinde olduğumuzu ifade etmiştik, nitekim öyle oldu” dedi. Devam eden enflasyon ve artan maliyetler, konuta erişimde yaşanan sıkıntılar ve en çok da yüksek faiz oranları nedeniyle çalışmayan kredi mekanizması sebebiyle 2024’ün konut satışlarında inişli çıkışlı geçtiğini vurgulayan Tahincioğlu, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine baktığımızda, Ekim ayında geçen yılın aynı ayıyla kıyasladığımızda ipotekli satışlarda son aylardaki toparlanmaya rağmen yüzde 30’un üzerinde bir daralma olduğunu görüyoruz. Bu durum yüksek faiz oranlarıyla kredi mekanizmasının çalışmaması ve erişim problemini ortaya koyuyor. Buna karşılık son aylardaki toparlanmayla birlikte muhtemelen yılı 1 milyon 250 bin bandında konut satışıyla kapatacağız. Bu da 2025’in daha iyi bir yıl olacağı yönünde umutlarımızı artırıyor” diye konuştu.
‘’2025 yılı konut alıcılarına fırsatlar sunacak’’
Son birkaç yılda artan enflasyona rağmen talebin zayıf olması sebebiyle, maliyetlerin tam anlamıyla fiyatlara yansıtılamadığına ve bunun da düşük konut üretimine rağmen konut fiyatları üstünde ciddi bir baskı oluşturduğuna dikkat çeken Tahincioğlu, şunları söyledi:
“2025 yılının ilk çeyreğinin de bu şekilde geçeceğini öngörüyoruz. BETAM’ın Ekim ayı verilerine göre son bir yıldır cari konut fiyatları sistematik olarak enflasyonun altında kalıyor ve reel fiyatlar azalıyor. Tahminimiz, 2025 yılının ilk çeyreğinden sonra faizlerin düşüş eğilimine girmesi ve bunun sonucunda talepte oluşacak toparlanmayla birlikte konut fiyatlarında reel artış göreceğimiz yönünde. Tüm bu tabloya rağmen 2025 yılının konut alıcısına önemli fırsatlar sunacağına inanıyoruz. Hala yüksek seyreden faiz oranları nedeniyle erişim problemini 2025 yılında tam anlamıyla aşamasak da daha önce gayrimenkulden kazanmış, gayrimenkul alma alışkanlığı olanların baskılanmış fiyatları fırsata çevireceğini düşünüyoruz. Konut yatırımcısı doğru zamanda harekete geçerse büyük fırsatlar elde edecektir.
“Konut fiyatları reel olarak hala düşük”
Reel olarak hala düşük seyreden konut fiyatlarını fırsata çevirmek isteyen yatırımcıların geliştirici firmaların yaptığı kampanyalardan yararlanabileceğini de dile getiren Tahincioğlu, “Hareketlenmeye başlayan müşteri talebine karşın üretim tarafı hala zayıf. Firmaların yeni proje yapma isteği düşük. Bu durum talebin daha da artmasıyla birlikte gayrimenkul fiyatlarında sert artışlar görmemize neden olabilir. Bunun farkında olan bir kesim bizim gibi markalı konut firmalarının yaptığı alternatifli kampanyalardan yararlanarak ev sahibi oluyor. Bizim projelerimizde örneğin bankaların faiz oranlarının çok altında fırsatlar var. Aylık yüzde 1,99 vade ile 48 ay taksit bankaların konut kredilerine nazaran oldukça avantajlı. Ayrıca bir diğer ödeme planımızla hiç peşinat ödemeden, Tahincioğlu bünyesinde 24 ay 0 faiz imkanı sunuyoruz” açıklamasında bulundu.
‘’Yeni yılda da proje satışları devam edecek’’
2023 yılında farklı bölgelere, farklı müşteri segmentlerine yönelik projelere odaklandıklarını belirten Özcan Tahincioğlu, “2023 yılının son aylarında yeni projeler satışa çıkarmıştık, 2024 yılını bu projeleri satarak geçirdik. İstanbul’da Nidapark Ataşehir, Nidapark Çengelköy projelerimizin satışları devam etti. Ankara’da Nidapark Çankaya, Bodrum’da Nidapark Gündoğan projelerimizin satışlarını yaptık. 2025 yılında da yine bu projelerimizin satışları devam edecek” şeklinde konuştu.
Konut alıcısının konuta erişimini kolaylaştırabilmek için yıl boyunca kampanyalar geliştirmeye ve sürdürmeye devam edeceklerini söyleyen Tahincioğlu, İstanbul, Ankara ve Bodrum’da yer alan projelerinde isteyene hiç peşinat ödemeden 24 ay 0 faiz, isteyene ise 48 ay 1.99 vade ile ev sahibi olma fırsatlarına dikkat çekti.
Beykoz’da planlanan Nidapark Görele 2025’te satışa çıkacak
Daha önce erişilebilir konseptli projeleriyle konut alıcılarına fırsatlar sunan Tahincioğlu, 2025 yılında da erişilebilir projeler hayata geçirmeyi hedefliyor. Uzun süredir, Beykoz’un farklı alanlarında 4 proje geliştirdiklerini kaydeden Tahincioğlu, şöyle devam etti:
“Bu projelerden bir ya da iki tanesini 2025 yılı içerisinde satışa sunmayı hedefliyoruz. Beykoz’da yine erişilebilirlik odaklı planladığımız Nidapark Görele projemiz 2025 yılında satışa başlamayı planladığımız ilk projemiz. Tahincioğlu Gayrimenkul olarak var olan projelerimizin satış ve inşası, yeni projeler geliştirmenin yanında grup şirketlerimizde de faaliyetlilerimize devam diyoruz. Nidapark Gayrimenkul, Tahincioğlu Yönetim ve Hizmet, eşyalı uzun dönem konaklama imkanı sunan HUPEV markamız büyümesine devam ediyor” dedi.