Günlerdir merak edilen konuların başında ’12 Eylül’de Merkez Bankası, nasıl bir yol izleyecek?’ sorusuydu. Kamu bankalarının ardından özel sektör bankaları da faizler konusunda düzenleme yarışına girdi. Emlak Haber Ajansı güncel faiz oranlarını sizler için araştırdı.
Özel bankalar faiz indirdi
Merkez Bankası’nın faiz indiriminin ardından bankalardan ardı ardına faiz oranı açıklamaları vatandaşları sevindirdi.
28 Haziran’da yüzde 22.23 olan konut kredisinin yıllık faizi 30 Ağustos’ta 12.88’e indi. Ticari kredilerin faizi yüzde 27’den 20.28’e, ihtiyaç kredilerinin faizi ise yüzde 28,5’ten 22.3’e geriledi. Mevduat faizi de yüzde 22,89’dan 17.01’e geriledi.
Ev almak isteyen yüz binlerce vatandaşlar kredi faiz oranları hakkında araştırma yapmaya başladı. Bu nedenle arama motorlarında Kredi faiz oranları ne kadar oldu sorusuyla ilgili araştırmalar sürüyor. Peki, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Garanti konut kredisinde son durum nedir? 10 bankadan kredi faiz oranları indirim kararı! Kredi faiz oranları konut, taşıt son durum ne oldu? İşte tüm detaylar ve gelişmeler
Bankaların konut kredisi faiz oranları düşmeye devam ediyor. Kamu bankaları tarafından en düşük yüzde 1,49 olarak belirlenen ihtiyaç kredisi oranı giderek düşüyor.
Aynı zamanda konut ve taşıt kredilerinde de düşüşler olmaktadır. Faiz indiren bankalar arasına 12 banka daha katıldı. Bu anlamda sizler için önemli bir haber hazırladık. Konut, taşıt ve bireysel kredi çekmek isteyenler için bankaların faiz oranlarını derledik.
Her bankanın uyguladığı koşullar farklı olmakla beraber genelde tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları da bulunmaktadır.
Örneğin kredi çekilerek satın alınmak istenen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlardan biridir. Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri yeterlidir. İşte banka banka kredi faiz oranları
Akbank ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1,99 seviyesinden yüzde 1,87 seviyesine,
Ziraat Katılım Bankası ihtiyaç kredisi katılım payı yüzde 2,10 seviyesinden yüzde 1,59 seviyesine.
ING Bank ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1,71 seviyesinden yüzde 1,9 seviyesine,
TEB ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1,69 seviyesinden yüzde 1,49 seviyesine
İş Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 2,20 seviyesinden yüzde 1,99 seviyesine,
Garanti Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 2,04 seviyesinden yüzde 1,94 seviyesine,
Alternatif Bank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı yüzde 1,89 seviyesinden yüzde 1,79 seviyesine,
Albaraka Türk İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı %2,05 seviyesinden yüzde 1,75 seviyesine,
HSBC Bank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı %1,99 seviyesinden yüzde 1,79 seviyesine
Odeabank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı %2,44 seviyesinden yüzde 2,21 seviyesine,
Denizbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı %2,40 seviyesinden yüzde 1.,9 seviyesine,
EN UYGUN KREDİ VEREN BANKA QNB FİNANSBANK OLDU
Yapılan faiz indirimi sonrası en uygun ihtiyaç kredisi veren banka QNB Finanbank oldu.
Finansbank ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1,29 oldu. İndirim ile beraber en uygun ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1,29 olarak revize edildi.