Türkiye’nin en eski ve en köklü gayrimenkul pazarlama şirketi olan Turyap Kuşadası’nda 344 bin 068 metrekarelik arsayı satışa çıkardı. Sağlık imarlı arsa için istenen rakam 1 Milyar 50 Milyon TL.
Kuşadası hakkında kısa bilgi
Kuşadası, Ege Bölgesi’nde yer alan Aydın iline bağlı bir ilçedir. Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası’nın yaklaşık 106 bin olan yerli nüfusu, yaz aylarındaki yerli ve yabancı turist sayısındaki artış ile 2 milyona yaklaşmaktadır. Kuşadası’nın Aydın merkeze olan uzaklığı 71 km’dir. Kuşadası aynı zamanda İzmir’e 90 km, Selçuk’a 21 km, Bodrum ve Çeşme’ye 157 km uzaklıktadır. İlçenin İzmir Adnan Menderes Havaalanı‘na uzaklığı ise 65 km’dir.
Kuşadası aynı zamanda Türkiye’nin en büyük 3. limanıdır. Bu nedenle Kuşadası, uygun liman ve coğrafî koşulları nedeniyle uluslararası gemi turizminde önemli bir paya sahiptir. Ayrıca Kuşadası sınırlarında yer alan Dilek Yarımadası Millî Parkı da bölgenin önemli turizm alanlarından biridir. Kuşadası mavi bayraklı plajları ve su altı zenginliğiyle de ünlüdür. Yapay resif oluşturması için 2016 senesinde Kuşadası Körfezi’ne batırılmış olan büyük yolcu uçağı, ilçenin dalış turizminde de önemli rol oynamasını sağlamaktadır.
Kuşadası ve adanın yer aldığı körfez, eski çağlardan bu yana pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Kuşadası’nın kanıtlanmış bir bilgi olmamasına rağmen İyonyalılar tarafından “Neopolis” ismi ile kurulduğu varsayılmaktadır. Eski çağlarda da bölgenin Akdeniz’e açılan kapısı olan Kuşadası’nı İyonyave Lidya hâkimiyetinden sonra, Perslerin kontrolüne girmiştir. Anadolu’da MÖ 546 yılında başlayan Pers hâkimiyeti, MÖ 334’te Büyük İskender‘in Anadolu’yu fethetmesine kadar devam eder. Pers İmparatorluğu’nun bölgedeki yenilgisinden sonra Romalıların hâkimiyeti altına giren yörede Helenistik Dönem başlamış olur.
Bölge Hristiyanlar için de büyük önem taşımaktadır. Meryem Ana‘nın ve havari St. Jean‘ın Hristiyanlığın ilk yıllarında Efes‘e yerleşmesi bölgeyi Hristiyanlar için önemli bir merkez haline getirir. Türk egemenliği 1086 yılında I. Süleyman Şah’ın bölgeyi fethetmesiyle başlar. Fetihten sonra Selçuklu Devleti’ne katılan yöre, bu dönemde kervanların Ege Bölgesi’ne açılan noktası haline gelmiştir. Ancak Selçuklu Devleti’nin egemenliği 1. Haçlı Seferleri ile son bulmuş olup, bölge Bizans’ın eline geçmiştir. Bizans egemenliğinden sonra ise Menteşeoğulları ve ardından Osmanlılar bölgeye egemen olmuştur. 1413 yılında Çelebi Mehmet tarafından Osmanlı İmparatorluğu’na katılan Kuşadası bu dönemden sonra Türklerin yönetiminde olmaya devam etmiştir. Günümüzde de kalıntıları bulunan bazı kervansaraylar ve Kuşadası’nın şehir surları, Çelebi Mehmet tarafından yaptırılmıştır.
Turyap Antalya Temsilciliği
0(242) 322 32 44
0(507) 558 48 81