Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı’nın önemli bir projede ilerleme kaydettiğini duyurdu.
Uraloğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı projesinin 6 saat 23 dakikalık seyahat süresini 2 saat 15 dakikaya indireceğini belirtti.
Projenin tasarım hızının saatte 200 kilometre olduğunu ve yılda ortalama 6,4 milyon yolcu ile yaklaşık 100 milyon ton yük taşımayı hedeflediklerini ifade eden Bakan Uraloğlu, projenin Mersin-Adana-Gaziantep hattını yeniden inşa ederek elektrikli ve sinyalli bir hızlı tren hattını hizmete almayı amaçladığını söyledi.
Bu projenin Avrupa finans kuruluşlarından alınan 1,5 milyar avroluk kredi ile finanse edileceğini ve yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan güvenini gösterdiğini vurgulayan Uraloğlu proje kapsamında 2 gar, 19 istasyon, 86 kara yolu üst geçidi, 32 demir yolu köprüsü ve 17 tünel inşa edileceğini kaydetti.
Şu ana kadar yapılan çalışmaların büyük bir ilerleme kaydettiğini ve stratejik bir hizmeti tamamlamak için bu hattı en kısa sürede çalışır hale getirmeyi planladıklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, bu projenin Türkiye’nin demir yolu altyapısını güçlendirmesi, uluslararası entegrasyonu artırması ve bölgesel ilişkileri güçlendirmesi açısından büyük öneme sahip olduğuna vurgu yaptı. Ayrıca, Zengezur Koridoru ve Kalkınma Yolu projeleri ile yeni uluslararası hatlar açmayı hedeflediklerini ve Türkiye’nin lojistik açıdan daha önemli bir konuma gelmesini amaçladıklarını dile getirdi.
Bakan Uraloğlu, demir yolunun Türkiye’nin ulaşım alanında büyük bir dönüşüm yaşadığını ve hızlı trenlerle ülkenin ulaşım hizmetlerini modernleştirdiğine dikkat çekti.
PARA ANALİZ